The Single Best Strategy To Use For Tüp Bebek Tedavisi Sonrası Doğacak Çocuklarda Sağlık Sorunları Olur mu?

Kişiye rahatsızlığı ile ilgili bilgi ve tedavi sırasında dikkat etmesi gerekenler doktoru tarafından söylenir. Kişi verilen talimatlara uyarsa bu yan etkiler en aza indirilir.

Tüp bebek tedavisinde baştan sona her adım son derece önemlidir. Gebeliğin başlatılabilmesi için kadının gebelikle ilişkili hormon değerlerinin the best possible düzeyde olması, genital enfeksiyon gibi eşlik eden herhangi bir hastalık tablosunun bulunmaması, yumurtlama ve aşılama gibi birinci basamak gardenımcı üreme tekniklerinin eksiksiz şekilde uygulanması, tüp bebek tedavisinin tüm basamaklarının doğru günde ve doğru şekilde yapılması, elde edilen yumurta ve sperm hücrelerinin uygun şekilde döllendirilmesi ve saklanması, döllenmiş olan yumurta hücresinin rahim içerisine en doğru şekilde transfer edilmesi ve daha sonra embriyonun rahimde tutunmasını kolaylaştıracak uygulamalara başvurulması gerekir.

Tüp bebek tedavisinin yan etkileri genellikle hafiftir ve nadiren tıbbi olarak tehlikeli olabilirler. Tüm olası yan etkileri anlamak, ortaya çıkabilecek herhangi bir sorunla başa çıkmanıza yardımcı olacak ve ciddi sorunlara dikkat etmenizi sağlayacaktır.

Kanama ve enfeksiyon riskini artırabilir. İmplant sonrası şişlik ve ağrıyı hafifletmek için buz uygulaması sadece ilk gün yapılmalıdır ve two. günden itibaren devam ettirilmemelidir.

Öncesinde dondurulan bu yumurtalar kişi evlendikten sonra eşinin spermleriyle birleştirilerek embriyo elde edilebilir. Bu embriyoların transferiyle kişinin de gebe kalıp doğum yapması mümkün olabilmektedir.

Anne adayına, yumurta alımı sırasında ağrı veya başka rahatsızlıklar hissetmemesi için hafif bir yatıştırıcı veya anestezik verilir. Doktor, üzerine ince içi boş bir iğne takılmış bir ultrason vajinal prob kullanarak kadının yumurtalıklarından yumurta aspire eder. Bu işlem, yaklaşık 12-thirty dakika sürer.

Tedavi sürecinde çalışıyorsa kadının işinden sürekli izin alması gerekmeyecektir. Sadece yumurta toplama ve embriyo transferi günlerinde birer gün izin kullanması gerekir. Ayrıca transfer sonrası da hastanın ilaçlarını düzenli kullanması dışında yapması gereken bir şey olmadığından izin alması gerekmez.

Türkiye'de uygulanan kanunlara göre tüp bebek tedavisiyle ilgili bilinmesi gerekenler şunlardır:

Kistik fibrosis, talasemi gibi bazı genetik hastalıkları taşıyan çiftlerin embriyolarında PGT sayesinde gebelik gerçekleşmeden, gebeliğin sonlandırılmasına gerek kalmadan hastalık teşhis edilip o embriyo bu şekilde elenebilir.

Akıl zayıflığı, akıl hastalığı, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, ağır tehlike arz eden bulaşıcı hastalık veya serserilik sebeplerinden biriyle find here toplum için tehlike oluşturan ergin kişiler ya da kişisel korumanın başka şekilde sağlanamadığı hallerdeki kişilere verilir.

İmplant tedavi süresini belirleyen en büyük basamak diş hekiminizle yapacağınız bu ilk konsültasyon ve değerlendirme aşamasıdır. Tedavinin yol haritası; sizin tedaviden beklentilerinizle birlikte bu randevuda elde edilen bulguların birleştirilmesi ile şekillendirilir.

Yumurta ve embryo dondurma işlemlerinde yumurtalıklar hormon iğneleri ile uyarılarak ultrason eşiğinde yumurtalar toplanır. Buraya kadar yapılan tıbbi tedaviler ve süreçler aynıdır. Bundan sonra check out here fark yumurta dondurmada direk olarak yumurtalar dondurulurken embryo dondurma işleminde sperm ile döllenme sağlandıktan sonra oluşan ilk insan hücreleri yani embryoların bölünmeleri izlenerek 2-five.

 Yine de bazı hususlara dikkat ederek tüp bebek tedavisinin başarı oranını source artworkırabilirsiniz. 

Tüp bebek tedavisinde kadından fazla sayıda yumurta elde edilebilmesi advertisementına ilaç tedavisi uygulanır. Kadınlarda yumurtanın çAlright sayıda elde edilebilmesi yönünde yardımcı olan ilaç tedavisinde birtakım yan etkileri vardır. Bu yan etkiler ise şunlardır;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *